Zájmové kroužky Volyně

Základní škola Volyňka, z.s. se stala přípravným centrem pro zkoušky Cambridge English. Připravujeme nejen naše studenty, ale i studenty v odpoledních kurzech.

Cambrigde-Assessment-logo-1

Nabízíme výuku anglického jazyka

Pro děti od 2 do 18 let v přípravném centru Cambridge English.

  • Skupinové i individuální lekce
  • Příprava na jazykové zkoušky
  • Interaktivní forma výuky

Zájmové kroužky pro předškoláky a školáky ve Volyni

Zájmové kroužky pro děti ve volyni

školní rok 2024/2025

 

Nabídka kroužků pro školní rok 2024/2025 ve Volyni

Informace na emailu office@skolavolynka.cz.

Přihláška ke stažení: Přihláška do zájmového kroužku na školní rok 2024_2025,
prosíme o zaslání na email office@skolavolynka.cz

Anglický jazyk

V tomto kroužku se děti hravou a přirozenou formou seznámí se základy anglického jazyka. Angličtina se stane nedílnou součástí jejich her a aktivit, což jim umožní osvojit si nový jazyk zcela přirozeně, bez stresu a zábavnou formou. Kroužek je určen pro děti, které se chtějí naučit základní anglická slovíčka a fráze, ale především se chtějí s angličtinou setkávat v běžných situacích. Děti budou v kroužku hrát hry, zpívat písničky, vyrábět různé předměty, a dokonce i vařit jednoduché pokrmy. Každá aktivita je pečlivě naplánovaná tak, aby děti byly neustále v kontaktu s anglickým jazykem, ať už jde o pojmenovávání předmětů, zpívání anglických písniček nebo popisování toho, co právě dělají. Velký důraz klademe na mluvené slovo. Děti se učí nejen poslouchat a rozumět, ale také samy aktivně používat angličtinu. Vytváříme prostředí, kde je mluvení anglicky nejen nutností, ale také radostí. V rámci kroužku se často vydáváme ven, kde děti mohou angličtinu používat v různých přirozených situacích – ať už při procházce parkem, nebo při hrách na hřišti. Cílem kroužku je, aby se děti cítily s angličtinou komfortně a postupně si vytvořily pevné základy pro další jazykový rozvoj. Důraz na praktické využití jazyka a přátelské prostředí pomáhá dětem překonávat případné obavy z mluvení a podporuje jejich sebevědomí. Kroužek je tak ideálním místem, kde se děti mohou začít seznamovat s angličtinou zábavným a přirozeným způsobem.

Se staršími dětmi se pak připravujeme na získání Cambridge certifikátů.
Potkáváme se v malých skupinkách, vhodné po děti od 2 do 15 let.
Možnost individuálních lekcí.

Německý jazyk

Hravou a přirozenou formou si děti osvojí základy německého jazyka, hrajeme si, zpíváme, chodíme ven, vyrábíme, vaříme. Klademe důraz na mluvené slovo. Vhodné pro děti od 4 do 15 let.

Francouzský jazyk

Hravou a přirozenou formou si děti osvojí základy německého jazyka, hrajeme si, zpíváme, chodíme ven, vyrábíme, vaříme. Klademe důraz na mluvené slovo. Vhodné pro děti od 4 do 15 let. Kurz vede rodilý mluvčí. Vhodné pro děti od 4 do 15 let.

Keramika
V tomto oblíbeném kroužku se děti naučí pracovat s hlínou, tvořit pěkné a netradiční výrobky a seznámí se s technikami ručního vytváření včetně nanášení glazur. Vhodné pro děti od 5 do 15 let.

Florbalový a sportovní kroužek

Cílem kroužku je naučit děti základní pravidla a jednoduché techniky práce. Ale především motivovat je k radosti z pohybu a kolektivní hry. Do lekcí zařazujeme motorická cvičení, která pomáhají rozvíjet všeobecné pohybové návyky, dovednosti a celkovou obratnost. Vhodné pro děti od 6 do 15 let.

Kroužek pro cukráře

Oblíbený kroužek, kde s volyňskou cukrářkou Blankou zkouší děti různé techniky a cukrářské fígle. Každý kroužek si něco dobrého upečou a odnesou. Založí si také svou kuchařku, kam si budou psát všechny recepty.

Dramatický kroužek

Dramaťák v našem pojetí je zaměřen na všestranný rozvoj dovedností – divadelní tvorbu, spolupráci ve skupině, hudebnost a rytmiku, pohyb, sebevědomý mluvní projev. Děti jsou vedeny k vlastní kreativitě a iniciativě, k vlastnímu autorskému projevu a k tvůrčímu psaní. Dále ke koncentraci, vzájemné ohleduplnosti, naslouchání a respektování ostatních. Kurz napomáhá dítěti se samostatným a uceleným projevem, rozvíjí jeho představivost a sebepoznání. a rozvoji těchto dovedností pracujeme především pomocí průpravných her a cvičení, kde se učíme pracovat s tělem, hlasem a prostorem. Vhodné pro děti od 7 do 15 let.

Cestovatelský kroužek

V rámci cestovatelského kroužku se vydáme na dobrodružnou cestu kolem světa, kde budeme objevovat různé státy, jejich unikátní kulturu, obyvatele i přírodní krásy. Každá hodina nás zavede do jiného kouta světa, kde se seznámíme nejen s místními zvyky, ale také si vyzkoušíme připravit některé tradiční pokrmy.
Celý kroužek bude prokládán angličtinou, a to formou metody CLIL (Content and Language Integrated Learning). To znamená, že se budeme učit nejen o světě kolem nás, ale také si při tom zábavnou formou zlepšíme své jazykové dovednosti. Děti se tak přirozeně ponoří do angličtiny, aniž by to pro ně bylo stresující nebo nepříjemné, což jim pomůže rozšířit slovní zásobu a porozumění cizímu jazyku.Kroužek je ideální pro všechny malé cestovatele, kteří mají zájem o svět kolem sebe, chtějí se naučit něco nového a zároveň si užít spoustu zábavy.

Kroužek šití a recyklace materiálů

Tento kroužek je ideální pro děti, které mají chuť objevit svět šití a tvoření. Společně se ponoříme do tajů práce s různými materiály – od tradičních tkanin a pletenin až po netradiční a originální textilie, které probudí dětskou fantazii a kreativitu. Začneme základními technikami ručního šití, kde si děti osvojí dovednosti nezbytné pro další tvoření. Postupně se pak přesuneme k práci se šicím strojem, kde se děti naučí, jak pracovat rychleji a efektivněji. Každý si vyzkouší šít drobnosti, jako jsou například ozdoby nebo malé doplňky, a postupně se posuneme k větším a náročnějším projektům. Během kroužku si děti potisknou látku podle vlastních návrhů a představ, což jim umožní vytvořit zcela originální kousky. Naučí se šít jednoduché šaty, kabelky nebo jiné módní doplňky, které budou odrážet jejich osobní styl a nápaditost. Vyvrcholením našeho kreativního snažení bude velkolepá módní přehlídka, kde děti předvedou své výtvory. Bude to oslava jejich úsilí a kreativity, kterou budou moci sdílet s rodinou a přáteli. Tento kroužek je nejen o šití, ale také o radosti z tvoření a objevování nových možností. Vhodné pro děti od 7 do 15 let.

Přírodovědný kroužek

V tomto kroužku se děti vydají na krátké výlety do okolí, kde budou objevovat tajemství přírody a fascinující svět rostlin a zvířat. Každý výlet nás zavede na nové a zajímavé místo, kde se děti seznámí s rozmanitostí přírody, naučí se poznávat místní flóru a faunu a objeví, jak fungují ekosystémy kolem nás. V průběhu kroužku si děti vyzkouší také praktické zahradničení – budou mít příležitost samy něco vypěstovat. Ať už půjde o bylinky, květiny nebo malé zeleninové záhonky, děti se naučí, jak správně pečovat o rostliny, jak je zalévat, hnojit a chránit před škůdci. Tento proces jim přinese nejen radost z úspěchu, když jejich rostlinky vyrostou, ale také pochopení, jak důležitá je péče o přírodu. Kromě objevování a zahradničení bude v kroužku také prostor pro kreativitu a ekotvoření. Děti budou moci vyrábět různé předměty z přírodních materiálů, jako jsou větvičky, listy, kameny nebo recyklované materiály. Naučí se, jak z odpadních materiálů vytvořit něco krásného a užitečného, a zároveň si uvědomí, jak je důležité chránit naši planetu a žít udržitelně. Tento kroužek je ideální pro všechny malé průzkumníky, kteří chtějí lépe porozumět přírodě, naučit se nové dovednosti a vyjádřit svou kreativitu prostřednictvím ekotvoření. Společně budeme objevovat, tvořit a učit se s radostí z každého nového objevu.

 

Pro nejmenší děti
od 2 do 5 let

Zpívánky pro nejmenší -  pro děti od 18 měsíců do 3 let

Hudba hraje klíčovou roli ve vývoji malých dětí, a proto jsme připravili kroužek Zpívánky, který je určen pro děti ve věku od 18 měsíců do 3 let. Tento věkový interval je ideální pro zahájení hudební výchovy, která přináší řadu výhod pro psychický i fyzický rozvoj dítěte. Je vědecky prokázáno, že hudba pozitivně ovlivňuje náladu dítěte a podporuje lepší interakci mezi rodičem a dítětem. Hudební aktivity spojené s pohybem jsou navíc velmi efektivní při stimulaci motorického vývoje. V kroužku se budeme věnovat jednoduchým písničkám, říkadlům a tanečkům, které jsou navrženy tak, aby rozvíjely nejen sluchové schopnosti, ale i motoriku a koordinaci pohybů. Hudba má také schopnost rozvíjet děti po emocionální stránce. Společné muzicírování je skvělým prostředkem pro rozvoj kooperace, zábavy a prožívání pocitů sounáležitosti. Děti se v bezpečném prostředí naučí, jak spolupracovat s ostatními, jak naslouchat a jak vyjádřit své emoce prostřednictvím hudby. Další výhodou je, že hudba podporuje rozvoj představivosti a pomáhá dětem lépe porozumět emocím. Díky rytmizaci a zpěvu si děti začínají osvojovat slabikování, což je klíčový krok na cestě k úspěšnému čtení. Zpívání také pomáhá při učení nových slov, jejich správného použití a výslovnosti. Kroužek Zpívánky je tak nejen zábavným způsobem, jak trávit čas s dětmi, ale také cenným nástrojem pro jejich celkový rozvoj. Děti si odnesou spoustu nových dovedností, radost z hudby a cenné zážitky, které podpoří jejich růst a učení v dalších letech.

Dramaťáček pro děti od 3 do 6 let

Dramaťáček pro nejmenší je místem, kde se děti mohou naplno ponořit do světa divadla a užít si radost z pohybu a tvůrčího vyjádření. Tento kroužek je určen pro děti ve věku od 3 do 6 let a nabízí jim jedinečnou příležitost objevovat základy divadelního umění prostřednictvím hry, tance a pohybu. Dramaťáček je o svobodě projevu – děti mají šanci zašeptat své tajemství nebo zakřičet na celé kolo, tančit do rytmu hudby a zároveň se učit, jak se na chvíli zastavit a zůstat zcela nehybné. To vše pod vedením zkušené lektorky, která citlivě vede děti k tomu, aby objevovaly a rozvíjely své herecké schopnosti, fantazii a sebevědomí. V každé lekci se děti seznámí se základními divadelními technikami, které jsou přizpůsobeny jejich věku a schopnostem. Společně pracují na jednoduchých scénkách, kde si vyzkouší různé role, prozkoumají, jak používat hlas, gesta a mimiku, a naučí se, jak spolupracovat s ostatními na jevišti. Jedním z hlavních pilířů Dramaťáčku je práce s pohádkami. Děti se každý týden ponoří do světa jiné pohádky, kterou pak společně zpracují a nacvičí. Na konci kroužku mají možnost předvést to, co se naučily, při malém představení pro rodiče a přátele. Toto vystoupení je nejen skvělou příležitostí, jak ukázat své dovednosti, ale také cennou zkušeností, která dětem pomáhá budovat odvahu a sebevědomí. Dramaťáček je tedy nejen o zábavě, ale také o rozvoji dětí – pomáhá jim lépe porozumět sobě samým, rozvíjet své sociální dovednosti a učí je, jak se vyjadřovat a projevovat v bezpečném a podporujícím prostředí.

Anglický jazyk - pro děti od 2 let

V tomto kroužku se děti hravou a přirozenou formou seznámí se základy anglického jazyka. Angličtina se stane nedílnou součástí jejich her a aktivit, což jim umožní osvojit si nový jazyk zcela přirozeně, bez stresu a zábavnou formou. Kroužek je určen pro děti, které se chtějí naučit základní anglická slovíčka a fráze, ale především se chtějí s angličtinou setkávat v běžných situacích. Děti budou v kroužku hrát hry, zpívat písničky, vyrábět různé předměty, a dokonce i vařit jednoduché pokrmy. Každá aktivita je pečlivě naplánovaná tak, aby děti byly neustále v kontaktu s anglickým jazykem, ať už jde o pojmenovávání předmětů, zpívání anglických písniček nebo popisování toho, co právě dělají. Velký důraz klademe na mluvené slovo. Děti se učí nejen poslouchat a rozumět, ale také samy aktivně používat angličtinu. Vytváříme prostředí, kde je mluvení anglicky nejen nutností, ale také radostí. V rámci kroužku se často vydáváme ven, kde děti mohou angličtinu používat v různých přirozených situacích – ať už při procházce parkem, nebo při hrách na hřišti. Cílem kroužku je, aby se děti cítily s angličtinou komfortně a postupně si vytvořily pevné základy pro další jazykový rozvoj. Důraz na praktické využití jazyka a přátelské prostředí pomáhá dětem překonávat případné obavy z mluvení a podporuje jejich sebevědomí. Kroužek je tak ideálním místem, kde se děti mohou začít seznamovat s angličtinou zábavným a přirozeným způsobem.

 

Co se děje ve škole?

Aktuální fotografie z výuky, exkurzí a výletů najdete na FB a na Instagramu: